Claes Ottosson

Attorney at law/LL.M. & M.Sc.(Q)
Founder & CEO

Språk: Svenska och engelska

claes.ottosson@independialaw.com

+46 (0) 8 400 25 182

Claes Ottosson är VD och innehavare av Independia Law Firm AB och har arbetat med juridisk problemlösning på byrå i nära 30 år efter juristutbildning vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet. Processer i domstol har alltid och fortsatt varit i förgrunden inom skilda områden där Claes Ottosson framgångsrikt företrätt såväl företag som privatpersoner i ett stort antal tvister i såväl allmän domstol som i förvaltningsrätt och dessutom i överrätterna.

Genom sin erfarenhet och arbete även i bolagsstyrelser och genom föreläsningar har Claes Ottosson särskild insikt i förhandlingsteknik, handel och försäljning B2B/B2C och inom detaljhandel samt inom fastighets-, bygg- och entreprenadsektorn.

Förutom den 5-åriga juristutbildningen har Claes Ottosson gedigen utbildning med studier såväl vid IHM som vid Mittuniversitetet (Master i ledarskap och kvalitetsteknik) och bla kurser vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) Sloan School of Management och Kristianstads Högskola samt fortlöpande juridiska påbyggnads- och specialistkurser.

Claes Ottosson har också ett internationellt nätverk genom sitt medlemskap och sina nära kontakter med jurister och andra rådgivare inom IR Global, som gör att Independia Law Firm snabbt kan agera för klienternas bästa över hela världen.

Segling och dykning är två av Claes Ottossons starka fritidsintressen.

Kontakta Claes Ottosson gällande fordringar, familjerätt, hus, hem och byggnationer, avtal och tvister i arbets- och affärslivet.

CV i sammandrag

Marknadsekonom (DIHM), IHM Business School, Göteborg – 1989

Jur kand/LL.M, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet – 1993

Master, MS.c (Q), Mittuniversitetet Östersund – 2012

Legal Councel, Göteborg och Stockholm – 1992-